kidzRhipp

kidzRhipp
voor goedkope baby- en kindermerkkleding

woensdag 18 februari 2015

Maten en formaten

Zowel voor volwassenen als voor kinderen kunnen maten soms heel erg verschillen. Het ene merk maakt zowieso maten die groter utivallen, het andere merk is dan weer heel erg klein. Voor ons vrouwen kan het soms heel frustrerend zijn om opeens een maat groter te moeten aankopen dan welke we gewoon zijn, en als het dan omgedraaid uitkomt dat we een maatje kleiner kunnen aankopen is heel onze week natuurlijk heel erg schitterend. Maar ook bij baby- en kinderkleding kunnen de maten dus soms wel eens verschillen. Ook outlet baby- en kinderkleding valt onder deze noemer natuurlijk, want deze kleding is net hetzelfde als wat je in de boetiekjes in de winkelstraat vindt.

Het bekendste voorbeeld van: water in de kelder ofte: te korte broek


Hoe moet je dat juist aanpakken bij een webwinkel waar je via internet koopt en dus niet altijd de mogelijkheid hebt om te passen?
Enkele tips:

  1. als je een merk hebt waar je bekend mee bent, is het natuurlijk makkelijk. Je kijkt gewoon even in de kast en dan zie je meteen welke maat je nodig hebt.
  2. Een onbekend merk kan natuurlijk voor problemen zorgen. Vraag of de eigenaar van de webwinkel weet uit welk land het merk komt. Broeken van bv een Nederlands merk zijn altijd veel langer dan pakweg een Belgisch merk. Is zoon- of dochterlief dus smal maar wel heel lang, probeer dan eens een Nederlands merk.
  3. Belgische merken zijn vaak aan de kleine kant. Strass bv is zowel in de lengte als in de breedte vaak kleiner dan pakweg Name It.
  4. Kijk of vraag of de broek of rok in de taille kan aangepast worden door elastiek. Tegenwoordig hebben veel merken dit wel, maar niet in alle modellen. Er is ook een verschil in aanpasbaar in de taille met elastiek of elastiek in de taille. Het tweede is meer bedoelt om in de taille wat meer mee te geven, het eerste is net om in de taille wat smaller te kunnen maken. Let dus goed op de verwoording die bij een artikel staat. Twijfel je? Vraag het even na bij de eigenaar, dan ben je zeker.
  5. Lengte is soms ook een probleem, let dus zeker op als er bv staat capri of kniebroek. Zulke broeken komen vaak niet tot net op de knie, maar net iets lager of soms ook iets hoger. Zorg dus altijd dat je broek lang genoeg is: een stukje korter maken lukt namelijk wel altijd, maar langer maken, tja, dat is niet echt mogelijk.
  6. Er zijn ook merken die specifiek kleding maken voor iets molliger kinderen zoals bv het merk Lemmi. Vaak staat dit dan ook in de omschrijving, let hier zeker ook op, of zoek eens naar een webwinkel die specifiek op zoek gaat naar zulke merken, die zijn er namelijk ook te vinden.
  7. Moest het echt te klein zijn, kan je bij de meeste webwinkels wel ruilen. Let er alleen wel op: zorg dat je zo snel mogelijk dan een bericht laat zodat de webwinkel eigenaar weet dat het retour komt, en zorg er voor dat de etiketjes, verpakkingen enz bij het artikel blijven en stuur het ook zo snel mogelijk terug. Bij de meeste webwinkels zie je bij de algemene voorwaarden vaak de termijn staan die de webwinkel in acht neemt voor het retourneren van artikels, houdt deze dan zeker ook in acht. Als je ergens iets aankoopt, wil je het graag zo snel mogelijk in huis, als je iets retourneert, wil de webwinkel dit ook graag om alles op een deftige en regelmatige manier af te kunnen ronden.

Hoewel het leuk kan zijn om met carnaval zo de straat op gaan, is het toch niet aangeraden om zo op school te verschijnen.


Bij twijfel, neem altijd zeker contact op met de webwinkel eigenaar, die zal met veel plezier al je vragen beantwoorden en zo voorkom je miskopen en veel over en weer sturen van pakjes en geld.

Hopelijk zijn deze tips handig voor jullie en kunnen miskopen tot een minimum teruggebracht worden hierdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten