kidzRhipp

kidzRhipp
voor goedkope baby- en kindermerkkleding

woensdag 4 maart 2015

Carnaval

We zijn ons hier stilaan aan het voorbereiden op het carnaval hier bij ons in het dorp. Dit weekend zijn de straten namelijk weer vol met gekke bekken, rare snuiters en felle kleuren.


Bij ons komen ze niet voorbij onze deur, dus we hopen wel dat er mooi weer op komst is, want zo in de regen en de kou staan kijken, is toch net niet hetzelfde vind ik persoonlijk.
Het is eigenlijk vooral voor de kinderen dat we naar de stoet gaan kijken, voor ons is het altijd leuker na de stoet: lekkere smoutebollen smullen.

Na de stoet en de kou, lekker warm in de zetel opkrullen en allemaal samen smullen van die warme, zoete bollen met heel veel suiker.
Nu kan ik het dus niet zelf maken, dus die zoete zonde begaan we maar 1 keer per jaar, en dat is de avond van carnaval. Een grote pak, dampend warme bollen, snel, snel naar huis en smullen maar in de zetel. Tja, als je zondigt moet je het wel goed doen natuurlijk, en voor 1 dagje per jaar, gaan we er dan ook voluit voor.

Wat ik altijd minder leuk vind, is het oorsuizen na al die luide muziek, toeters en bellen van die hele stoet. Want tenslotte zijn al die decibels dus echt wel niet goed voor ons gehoor, dus let daar wel zeker op als je met baby's naar de stoet gaat kijken. Elk jaar opnieuw zien we heel veel gezinnen die komen kijken en natuurlijk snoepjes rapen en dan zit daar ook een heel klein baby'tje in de wandelwagen bij. Soms denk ik wel eens: mensen denk even aan de oortjes van je kleintje, het zijn heel veel decibels die daar door de straten gaan, blijf niet al te lang staan met die wandelwagen.

Maar het allerbelangrijkste van carnaval vind ik toch wel: het begin van de lente begint. Carnaval staat voor mij gelijk aan beter weer, waterzonnetjes, bloemen in de tuin en vooral ook wel: de grote lenteschoonmaak.

Als de eerste zonnestralen door de vensters binnenvallen, zie je meteen ook in de donkere hoeken die vervelende stofnetten die je in de donkere wintermaanden toch net gemist hebt. De strepen op je vensters staan je weer mooi voor ogen (en dan ook nog letterlijk), de kleine hoekjes en kantjes die je toch net niet zo goed meegenomen hebt als het zo donker en koud is in de winter.

Hier is dus de volgende stap: schrobben, poetsen, opboenen en verfrissen. De makkelijke kleren aan, leuk muziekje erbij en gaan met die banaan!!

Ook onze webwinkel ontsnapt niet aan onze witte tornado: stock nakijken, planken en rekken nakijken en afstoffen, vloer eens deftig schuren en de muren eens sponzen.

Natuurlijk ontsnappen ook de kinderen er hier niet aan mijn poetswoede, en hier en daar worden ze dan ook duchtig ingezet. En natuurlijk zorgen we er dan ook wel voor dat de kleding overeenstemt met het werk: een leuke joggingbroek, een fris t shirtje erbij en iedereen staat klaar om te beginnen. Dat is ook het leuke aan onze winkel: je betaald niet veel geld voor nieuwe kleding, dus als er al eens een shirtje onder de vlekken zit of een broek sneuvelt, is dat niet zo erg met onze kleding, want het zijn geen broeken van 75 euro per stuk die je moet wegsmijten.

We zullen dus maar eens snel beginnen, want kaboutertjes hebben we tot nu toe nog niet gevonden, dus het zal eigen werk worden. Moesten jullie toch ergens een kaboutertje vinden, laten jullie het ons dan weten? Een extra paar handen voor al dat werk wordt zeker altijd wel op prijs gesteld hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten