kidzRhipp

kidzRhipp
voor goedkope baby- en kindermerkkleding

woensdag 8 juli 2015

Zomer vakantie en een vooruitziende blik

De eerste week van de zomer vakantie is hier al achter de rug, en de aanpassing is heel erg vlot verlopen.
Elk jaar opnieuw is het toch even aanpassen werk-ritme en vakantie-ritme.
Ik denk dat iedereen met kinderen de ochtend spits wel kent, waar de volwassenen meestal al een halve marathon hebben gelopen alvorens naar het werk te vertrekken of de kinderen gaan droppen aan de schoolpoort om er voor te zorgen dat iedereen eten heeft, drinken, kleding controleren, boterhammen voor de middagpauze klaar te maken, boekentassen in orde brengen, zwemtassen, gymtassen bij de juiste persoon terecht laten komen, op het nippertje nog iets aftekenen, extra geld voor een sapje of koekje meegeven en ga zo maar door.
Het vakantie-ritme daarentegen is veel rustiger. Er mag al eens langer geslapen worden, ontbijt is op een rustiger tempo, de plannen voor die dag worden besproken en wie weet, kan er al eens een boek gelezen worden, of een filmpje meegepikt in de bioscoop. Als er een buitenshuis-vakantie is gepland is het wel nog een beetje werken geblazen met wassen en strijken en inpakken natuurlijk, maar daarna is het heerlijk vertoeven op het strand een geweldige beloning voor al het harde werk.

Bij ons is het vakantie-ritme net een beetje lager dan het gewone werk-ritme. Alles kan wat relaxter gebeuren, onze winkel in outlet kinderkleding wordt natuurlijk wel bijgehouden en bijgevuld, maar toch is ons tempo net iets relaxter. Ook hier is het bed toch net een beetje langer bezet dan anders, de maaltijden net iets later en bij mooi weer wordt er toch net iets sneller beslist om toch maar eens buiten te komen.

Langs de andere kant is de vakantie wel een drukke periode hier, want onze vooruitziende blik is al gericht op het nieuwe schooljaar en er moeten toch wel inkopen gedaan worden.
Onze vaste leveranciers moeten gecontacteerd worden, nieuwe, potentiƫle winkels moeten bezocht worden, collecties bekeken en vergeleken.

Maar voor deze maand is het eigenlijk vooral hard werken voor de zomer-uitverkoop, de gekende solden dus. Ja hoor, zelfs bij ons zijn er solden. Onze prijzen zijn het hele jaar door al heel erg laag, maar met de solden gaat er toch net nog iets meer af.
De prijzen die we normaal gezien vragen en de solden prijzen liggen natuurlijk bij ons niet zo ver uit elkaar, omdat we al zo heel erg laag zitten, dus zal je bij ons geen 80% op de outlet prijzen vinden. Maar af en toe gaan we wel eens heel erg diep, en kan je bij ons zelfs tot 90% op de normale winkelprijs vinden en kan je heel erg veel shirtjes, shortjes en rokje vinden van 3 euro.

De zoektocht voor nieuwe, leuke spulletjes zal dus momenteel maar even moeten wachten tot volgende maand en deze maand gaan we nu toch net even een tijdje in de zon zitten.

Voor zolang deze nog in het land blijft natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten