kidzRhipp

kidzRhipp
voor goedkope baby- en kindermerkkleding

woensdag 9 september 2015

De wet van Murphy

De wet van Murphy is zo een wet die iedereen kent, ongeacht opleiding, achtergrond of kennis. Het is zo een wet die iedereen kent, maar die niemand graag in praktijk uitprobeert.
Bij ons is deze wet sinds enige tijd echter van toepassing, alleen hebben wij geen enkel idee hoe we deze kunnen stoppen. Dus, als er iemand is die weet hoe deze wet kan beëindigd worden, gelieve het ons dan te laten weten, want het wordt ons toch wel een beetje te veel hoor, momenteel.

Dus, de wet van Murphy maw, als er iets mis kan gaan, dan gaat het ook mis. In ons geval is het begonnen met onze veranderingen. We waren net 5 min bezig en het liep al mis, en het is blijven mislopen tot we gestopt zijn. Daarna kwam de gezondheid die niet meer goed liep, dan onze lieve kleine kater die opeens ziek werd. De zomervakantie liep ten einde, en we hoopten dat het gedaan was met de pech, en toen opeens werd onze auto in elkaar gereden.

Ondertussen zijn we wat bibberig om te zeggen dat het nu wel gedaan mag zijn, want zoals al gezegd hebben we geen idee hoe de wet tot zijn einde komt, of hoe je dit een einde kan toeroepen. Hopelijk, voor ons, heeft deze wet nu ondertussen een ander slachtoffer gevonden ( niet leuk voor die mensen) maar voor ons zou het eindelijk wel een verademing zijn om even gewoon simpelweg te genieten en niet meer bang hoeven te zijn dat er iets gaat misgaan deze keer.

Voor ons is deze periode niet zo heel leuk, maar als we dan even verder kijken dan onze neus lang is, zien we dat we zeker niet de enigen zijn die momenteel pech hebben. Vaak horen we van mensen verhalen waarbij we even stilstaan dat het nog zo erg niet is: het is enkel onze auto die stuk is, er zat gelukkig niemand in. Onze gezondheid is niet goed meer, maar we kunnen nog wel wat, al is het dan op een veel lager tempo. Onze kinderen zijn gelukkig, ze zijn gezond en ze zijn goed gestart in het nieuwe schooljaar. Dat zijn zegeningen die we zeker niet mogen vergeten, maar waar de laatste tijd wel vaak overheen wordt gekeken in onze maatschappij.

Wij zijn mensen die liever kijken naar geluk, gezondheid en kleine dingen. Maar in onze huidige maatschappij is het vaak maar een bijkomstigheid en is het vaak veel belangrijker om de uiterlijke schijn hoog te houden en "perfect" naar voor te komen bij de maatschappij: meer, meer en meer, dat is voor zoveel mensen tegenwoordig het evangelie.

Moeders moeten perfect zijn niet alleen een hoge studie hebben, een fulltime job met een hoog loon, maar ook een perfect gepoetst huis, maatje 34 en op je 40e er nog uitzien alsof je 18 bent. Maar hierdoor komen er steeds vaker vrouwen in nauwe schoentjes: de druk wordt steeds hoger, er moet steeds meer en zowel de maatschappij als de moeders zelf houden een zo hoge standaard aan dat het uiteindelijk niet meer houdbaar blijft om dit vol te houden.
Wij zelf gaan hier niet in mee, maar we willen hier ook geen blog maken om te preken hoe iemand zn leven moet leiden, iedereen moet dit zelf beslissen. Wij hebben er zelf voor gekozen om uit die "rat-race" te stappen. Onze kinderen komen na school steeds thuis bij mama, er staat een hapje en drankje klaar en als er iets mis is (ziekte, ongelukje, enz) weten ze dat er altijd iemand is om hen op te vangen. Maar dat is onze keuze, en daar zijn wij dan ook gelukkig mee, maar we beseffen heel goed dat dit niet voor iedereen een goede keuze is, of zelfs een mogelijkheid.

Wij hebben daar een mouw aan gepast, en zijn onze eigen winkel begonnen op internet. Een leuke winkel waar we niet 6/7 de deur moeten openen op momenten dat het misschien iets minder uitkomt, maar een online mogelijkheid om 24/7 te shoppen voor iedere ouder die wel leuke kinderkleding wil kopen, maar niet de volle pot wil betalen. Voor ons is onze webwinkel een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, mensen te helpen met raad en daad, te kunnen snuffelen naar leuke nieuwe kleding van diverse merken en deze, soms met pijn in het hart, aan leuke prinsesjes of stoere piraten te verkopen zodat ook zij weer leuke commentaren ontvangen van mensen. Om eens een luisterend oor te bieden zodat anderen ook eens de zorgen en problemen van alledag kunnen vergeten of delen zodat de last een beetje minder wordt.

Maar heel af en toe, net zoals nu, wordt die wet van Murphy onszelf ook even te veel, en moeten we zelf ook ons hart eens kunnen luchten. Daarom even voor één keer een klaag-blog om even stoom af te kunnen laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten