kidzRhipp

kidzRhipp
voor goedkope baby- en kindermerkkleding

woensdag 7 oktober 2015

Herfst: het moeilijkste seizoen van allemaalDe zomer is nu echt achter de rug, en de herfst laat zich stilaan zien: de blaadjes verkleuren, de temperaturen dalen en de regen en wind komen meer en meer in beeld.

Het kan heel erg mooi zijn, die gele, bruine en rode bladeren aan de bomen en op de grond, de lekkere noten die beetje per beetje beginnen te vallen, hier en daar wat paddestoelen die opeens uit de grond schieten. Niets mis mee, en heel mooi en inspirerend vind ik persoonlijk.Af en toe komt echter ook de nare zijde van het seizoen eens kijken: storm, hagel, harde wind en ga zo maar door natuurlijk. De temperaturen kunnen soms ook heel erg schommelen: de ene dag lekker nazomer-weer, de volgende dag zit je praktisch al met winter temperaturen.

Wij als volwassenen kunnen ons nog redelijk kleden naar het weer, maar voor de kinderen is het soms toch net iets moeilijker. Welke temperatuur is het in de klas? Gaan ze zwemmen die dag? Of was het turnen vandaag? 

Wat doe je dan als ouder? In dikke, warme kleding steken, met het risico dat ze zich de hele dag kapot zweten? Of toch maar net iets frisser, want het zonnetje schijnt nog 's ochtends, en dan na de middag staan ze te rillen door de harde windvlagen.

Net als bij volwassenen ga je dus in dit seizoen het beste voor laagjes: een shirt met lange mouwen met een trui of gilet erover. Een jeansbroek kan eigenlijk het hele jaar door, en een rok kan je altijd combineren met een legging of maillot eronder. Als je nog op zoek bent naar leuke doordraag kleding, ben je natuurlijk altijd welkom in onze leuke webwinkel.

Je kan dit natuurlijk altijd nog een stapje verder trekken en bv een longsleeve met rolkraag combineren met een t shirt erover en dan een cardigan of trui meegeven in de boekentas.

Als deze 3 gecombineerd worden heeft je dochter de hele dag door voldoende warmte en kan er iets uitgedaan worden indien het te warm wordt na het sporten of als de temperatuur in de klas warmer is.

Op die manier kan je je kind toch goed voorbereid op elk soort herfst weer de deur uitsturen en moet het niet de hele dag zitten zweten of rillen omdat het net die dag niet echt het weer is dat was voorspeld door de weerman (of -vrouw).

Welke voorzorgsmaatregelen neem jij om je kinderen leuk, maar vooral weersbestendig naar school te laten gaan? We horen het graag van jullie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten